fbpx

Ziua care va intra în istorie: Consiliul European a oferit R. Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la UE

Consiliul European a acordat joi, 23 iunie, Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut în această seară de către președintele Consiliului European, Charles Michel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Consiliul European tocmai a decis să acorde statut de candidat Ucrainei și Republicii Moldova. Un moment istoric. Este un pas crucial în drumul vostru către UE. Felicitări Volodimir Zelenski, Maia Sandu și popoarelor Ucrainei și Republicii Moldova. Viitorul nostru este împreună”, a scris înaltul oficial european pe contul său de Twitter.

În același timp, Consiliul European a decis să recunoască perspectiva europeană a Georgiei, urmând să îi acorde statut de candidat după ce această țară va rezolva prioritățile restante.

Amintim că tot astăzi, 23 iunie, Parlamentul European a votat rezoluția prin care a cerut Consiliului European să acorde statutul de țări candidate pentru aderarea R. Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană.

MAEIE: Al cincilea pas din zece a fost parcurs

„Decizia istorică adoptată de către toți cei 27 de lideri europeni în cadrul Consiliului Uniunii Europene deschide o nouă filă în istoria modernă a țării noastre.

Începând de azi devenim oficial candidați pentru aderarea la Uniunea Europeană”, notează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

„Procesul de aderare înseamnă a oferi fiecărui stat timp și spațiu pentru a se consolida, pentru a deveni tot mai stabil la capitolul instituțiilor democratice, de a-și crește capacitățile de a putea contribui la proiectul european”, susține instituția.

Articole asemănătoare

Back to top button