fbpx

doc | Curtea de Apel reia procesul de judecată în privința secțiilor de vot pentru diasporă: O nouă cerere de recuzare va fi examinată

Curtea de Apel Chișinău (CA) se întrunește în ședință astăzi, 14 iunie, pentru a examina subiectul cu privire la secțiile de vot pentru diasporă, după ce sâmbătă decizia a fost amânată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai întâi, trebuie să fie examinată cererea de recuzare a completului de judecători format din Anatolie Minciună, Ion Muruiană și Ecaterina Palanciuc.

Amintim că sâmbătă s-a decis ca „cauza civilă va fi transmisă spre repartizare aleatorie unui alt complet de judecată în scopul examinării cererilor de recuzare depuse”.

Demersuri împotriva deciziei CEC privind numărul de 146 de secții de vot, care urmează să fie deschise în afara țării pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, au fost depuse de către blocul electoral „Renato Usatîi”, Platforma DA, PAS, AUR, PUN.

Deși Ministerul de Externe a propus să fie deschise 191 de secții de vot pentru diasporă, Comisia Electorală Centrală (CEC) a adoptat inițial decizia de a deschide în străinătate 139 de secții de votare,

Hotărârea a stârnit proteste din partea cetățenilor și critici din partea mai multor concurenți electorali. Amintim că în fața CEC-ului s-a protestat împotriva acestei decizii. Ulterior, Comisia s-a întrunit într-o altă ședință, unde s-a decis suplinirea numărului de secții de vot din diasporă cu încă șapte unități, adică un total de 146 de secții.

Conform hotărârii CEC din 8 iunie, numărul secțiilor de votare a fost suplinit pentru Republica Federală Germană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord cu câte trei unități. Totodată, au adăugate două secții de votare în Republica Franceză și o secție de votare în Republica Italiană, localitatea Rimini.

Ambele hotărâri ale membrilor CEC au fost atacate la Curtea de Apel Chișinău.

Citește și:

doc | Parlamentare: Lista secțiilor de vot din diaspora, publicată

Articole asemănătoare

Back to top button