fbpx

doc | „Aștept ridicarea imunității lui Andronachi”. Procuratura va investiga tentativele de deposedare a statului de trei proprietăți din Ucraina

Procuratura Generală (PG) va investiga tentativele de deposedare a Republicii Moldova de câteva proprietăți de pe teritoriul Ucrainei. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, care a publicat un răspuns oficial primit de la PG la acest subiect.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu multă întărziere și după presiunea publică, Procuratura a pornit ancheta penală pe tentativele de deposedare a Republicii Moldova de terenul pe care este amplasat în Odesa Sanatoriu Moldova și Consulatul RM, precum și de 2 cariere în Ucraina, la care problema există din 2015.

Aștept cănd procurorul general va veni pentru a solicita ridicarea imunității lui Andronachi (n. r. – deputatul neafiliat Vladimir Andronachi)”, a scris Slusari pe Facebook.

Foto: Alexandru Slusari/FB

Amintim că sesizarea inițială la PG îi aparține tot lui Slusari. Acesta a soclicitat instituției să-i furnizeze informații privind eventuale dosare penale pornite pe mai multe încercări de deposedare a R. Moldova de proprietățile sale în țara vecină. Slusari a întrebat PG dacă Andronachi are vreun statut juridic în cadrul eventualelor dosare.

Te-ar putea interesa: Republica Moldova ar fi pierdut două cariere de piatră din Ucraina. Slusari: „Cunosc cine se află în spatele schemei”

Anterior, Slusari l-a acuzat pe Andronachi că a cumpărat pe bani mărunți, prin intermediul unui interpus, baza de odihnă „Ciaika” din Koblevo, o localitate ucraineană de pe litoralul Mării Negre.

Deputatul vizat nu a comentat acuzațiile care i se aduc.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button