fbpx

doc | Republica Moldova ar fi pierdut două cariere de piatră din Ucraina. Slusari: „Cunosc cine se află în spatele schemei”

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari susține că Republica Moldova a pierdut activele celor două întreprinderi de stat din industria extractivă, aflate în Ucraina. Este vorba de ÎS Cariera de piatră concasată din Pervomaisc și ÎS Cariera de pietriș și nisip din Cernăuți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vicepreședintele PPDA scrie pe pagina sa de Facebook că ani la rând a decurs procesul devalizării acestor entități profitabile pe fundalul inacțiunilor sfidătoare ale autorităților statale abilitate.

„Din câte înțeleg, pe aceste fapte în Moldova nici nu a fost pornit dosar penal. Evident că fără крыша la cel mai înalt nivel acest dezastru nu ar fi posibil. Eu cunosc precis cine din deputații actuali din majoritatea parlamentară se află în spatele acestei scheme criminale și muncesc acum pentru identificarea probelor.

La următoarea ședința Comisiei parlamentare de anchetă voi solicita audierea miniștrilor agriculturii în perioada 2015-2018, precum și șefului APP.

Totodată, dacă procuratura generală nu se va autosesiza după aceasta publicația, voi cere ca Comisia să înainteze un demers către procuratura privind deschiderea anchetei penale”, adaugă Slusari.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button