fbpx

doc | „Are beneficii economice negative”. Uzina de sortare a deșeurilor din mun. Chișinău își sistează activitatea

Uzina de sortare a deșeurilor din mun. Chișinău își sistează activitatea. Administratorii anunță că funcționarea ei are „beneficii economice negative”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui document emis de întreprindere, uzina nu va mai lucra de pe 25 ianuarie 2021. Ca urmare, pe lângă problema deșeurilor și poluării, mai apare și situația în care peste 200 de persoane rămân fără loc de muncă și unica lor sursă de existență, mulți dintre ei făcând parte din categorii social-vulnerabile.

Conform comunicatului citat, activitatea de sortare a deșeurilor municipale mixte a început în 2017, în cadrul unui proiect pilot, lansat de compania privată ABS Recycling, la inițiativa Primăriei Chișinău. Întreprinderea, însă, declară că nu a primit suport din partea autorităților publice locale, iar pentru că activitatea are impact economic negativ, acesta ar putea duce la faliment.

Actualmente, deșeurile din capitală sunt evacuate pe poligonul de la Țânțăreni, Anenii Noi. Autoritățile au prelungit contractul cu autoritățile din localitate până pe 31 decembrie 2021, iar Primăria de acolo urmează să primească în urma semnării documentului 10 milioane de lei.

De menționat, însă, este faptul că în 2017, atunci când a început activitatea de sortare, printre obiective se număra inclusiv reducerea deșeurilor eliminate în capitală și înhumate la Țânțăreni.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button