fbpx

Apare căldura în caloriferele din Chișinău. Cine sunt primii beneficiari și cum poți deveni unul dintre ei

Primăria Municipiului Chișinău anunță că începând cu acastă săptămână, treptat, la agentul termic vor fi conectate instituțiile preșcolare, cele în care studiază elevi, dar și spitale. Potrivit Termoelectrica, caloriferele pot deveni fierbinți și la consumatorii care solicită conectarea la agentul termic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Edilul Ion Ceban a anunțat că municipalitatea a dat indicații Guvernului, împreună cu reprezentanții Termoelectrica, regiile, Direcția educație și sănătate – să înceapă conectarea treptată a instituțiilor respective la agentul termic.

Trebuie să ne gândim la confortul celor mici, dar și al celor care sunt bolnavi în această perioadă. Sper ca toate pregătirile să fie efectuate”, a spus primarul general de Chișinău, Ion Ceban.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău de luni, 11 octombrie.

Anunțul Termoelectrica

Potrivit Termoelectrica, procedura de conectare la încălzire a consumatorilor la solicitare este în plină desfășurare, iar de calorifere fierbinți beneficiază în prezent 106 obiecte racordate la sistemul centralizat de termoficare, administratorii cărora au solicitat conectarea:

Grădinițe – 25 conectate din 143;
Școli – 9 conectate din 162;
Instituții spitalicești – 10 conectate din 72;
Blocuri locative – 36 conectate din 2845;
Case particulare – 8 conectate din 313;
Agenți economici – 17 conectați din 795.

Compania spune că conectează la încălzire toți consumatorii la solicitare, indiferent că vorbim de grădinițe, spitale, agenți economici sau blocuri locative.

„Imediat după înregistrarea solicitării, specialiștii noștri verifică posibilitatea conectării imediate. În medie, procedura de conectare durează cca 3 ore”, se arată într-un comunicat al companiei.

Termoelectrica asigură cu energie termică pentru încălzire și apă caldă peste 4400 de imobile din mun. Chișinău.

Amintim că pentru perioada 6-11 octombrie Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de înghețuri.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button