fbpx

Deficit de cusători în Republica Moldova. Domeniile în care sunt cele mai multe locuri de muncă vacante

Numărul locurilor de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forţei de Muncă s-a majorat la sfârșitul lunii iunie curent cu 478 de unități față de luna mai și a constituit 8297, informează Monitorul Fiscal. Cele mai multe sunt disponibile în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține – la Leova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru activitate financiară, economică sau comercială sunt 141 de locuri vacante, majoritatea pentru funcția de contabil/contabil-șef. Totodată, se mai propun 16 locuri vacante pentru agenții de servicii client, nouă – pentru reprezentanții comerciali, șapte – pentru specialiștii bancari, șase – pentru brokeri, cinci – pentru economiști și patru – pentru auditorii interni.

Pentru inspectori și ofițeri sunt 485 de locuri vacante, pentru specialiștii în domeniul sănătății – 419, pentru ingineri și tehnicieni – 149, în educație – 114, iar în marketing – 82. În același timp, cei mai solicitați rămân a fi lucrătorii din industria textilă și confecții. Pentru ei sunt disponibile mai multe de 2000 de posturi vacante, cei mai căutați fiind cusătorii.

În domeniul transport și telecomunicații sunt 801 locuri vacante, pentru lucrătorii calificați în întreprinderile industriale – 542, pentru operatori, aparatiști și mașiniști – 485, iar pentru cei din domeniul vânzărilor – 295. Totodată, 559 locuri de muncă sunt propuse pentru muncitorii auxiliari.

Articole asemănătoare

Back to top button