fbpx

„Decizia nu va fi pusă în aplicare, cât voi fi eu primar”: Ceban, despre construcțiile care ar urma să apară în preajma Circului

„Decizia nu va fi pusă în aplicare”. Este declarația primarului capitalei, Ion Ceban, care dă asigurări că în preajma Circului din Chișinău nu va fi contruită nicio clădire, atâta timp cât el va fi în funcție. Se întâmplă după ce Consiliului Național al Monumentelor Istorice (CNMI) a autorizat construcția unui centru de business, dar și a altor două blocuri în zona Circului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Această decizie este consultativă, nu e obligatorie și nu va fi pentru primărie. Cât voi fi eu primar, decizia aprobată ieri, nu va fi pusă în aplicare. Ceea ce au votat ei nu va fi în zona circului. Zonele din aferentul monumentelor de importanță națională trebuie protejate. Avem alte zone în care considerăm că orașul trebuie să se dezvolte”, a declarat Ion Cban în cadrul unui LIVE pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Ceban susține că a cerut demisia unui consilier responsabil în acest sens.

„Am solicitat direcției relații umane încetarea raporturilor de servicii cu domnul Povar, care recent a fost angajat în funcția de consilier pe subiectele legate de arhitectură și urbanism. Sunt foarte dezamăgit și recunosc acest lucru public. Este zona de protecție a monumentului de arhitectură națională biserica Sf. Constantin și Elena, este un sit arheologic”, a mai spus primarul Chișinăului.

ZUGO amintește că, la 29 ianuarie curent, Consiliul Național al Monumentelor Istorice a autorizat construcția  a două blocuri de locuit, dar și a unui centru de business, care ar urma să fie amplasate în zona Circului din Chișinău.

Citește și: Cinci clădiri cu parcări subterane ar putea fi ridicate lângă Circ. „Felicitări, Chișinău”

De menționat este faptul că fosta componeanță a CNMI a respuns, repetat, inițiativa votată de noua componență.

Totodată, precizăm că componența CNMI a fost schimbată la 13 ianuarie curent, înainte de termen, la decizia șefei de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa.

Te-ar putea interesa: PAS, către premierul interimar: Solicităm anularea „ordinului ilegal” prin care s-a aprobat componența Consiliului Național al Monumentelor Istorice

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button