fbpx

doc | PAS, către premierul interimar: Solicităm anularea „ordinului ilegal” prin care s-a aprobat componența Consiliului Național al Monumentelor Istorice

„Ordin aprobat în mod ilegal”. Așa califică fracțiunea PAS decizia Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, de aprobare a noii componențe nominale a Consiliului Național al Monumentelor Istorice (CNMI). În acest sens, parlamentara Veronica Roșca i s-a adresat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, și i-a cerut anularea sau suspendarea ordinului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ordinul este nul, în condiția în care contravine Hotărârii Guvernului nr.73/2014, fiind pasibil de a fi anulat inclusiv prin intermediul procedurii contenciosului administrativ și aduce atingere securității raporturilor juridice. Prin prisma stipulărilor legale am solicitat  suspendarea, abrogarea sau anularea ordinului aprobat în mod ilegalˮ, declarat deputata PAS.

În același timp, și Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) ”își exprima profunda indignare față de modificările făcute în componența CNMI”

„Modificarea s-a realizat fără consultarea în cadrul ședinței secretarilor generali de stat, fără a fi fixat un număr unic și expediat spre avizare. De asemenea, nu s-au făcut consultările publice procedurale de rigoare”, mai menționează consilierii.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, numărul membrilor care fac parte din CNMI a fost micșorat de la 14 la 13 persoane. Totodată, decizia privind modificarea componenței a fost luată joi, 14 ianuarie.

Lista completă a membrilor noii componențe a CNMI:

Foto: ZDG
Foto: ZDG
Foto: ZDG
Foto: ZDG

CNMI este un organ de specialitate, care reprezintă autoritatea ştiinţifico-metodică în domeniul protejării de stat a monumentelor istorice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button