fbpx

Decesul bărbatului din Hîncești după imunizare cu AstraZeneca nu a survenit din cauza vaccinului. Precizările Ministerului Sănătății

Bărbatul din Hîncești, care a decedat după administrarea AstraZeneca, nu s-a stins din viață în urma imunizării. Acestea sunt concluziile analizelor efectuate de către specialiști, anunță Ministerul Sănătății (MSMPS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Persoana a decedat în urma insuficienței cardio-vasculare acute. Aceasta a suferit un infarct miocardic, care a fost provocat de boala ischemică a inimii.

Patologia a fost confirmată și de investigațiile de laborator, iar legătura dintre deces și imunizare nu a fost identificată. De menționat este că această versiune a fost enunțată și anterior de Ministerul Sănătății.

Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, a fost vaccinat la centrul de sănătate din Hîncești, împreună cu alți 20 de angajați de la direcția de educație din raion. Deși nu sunt în lista persoanelor incluse în prima etapă de imunizare contra COIVD, aceștia au fost vaccinați după ce mai rămăseseră deschise câteva doze dintr-un flacon cu serul AstraZeneca.

Bărbatul decedat avea 62 de ani și a fost imunizat acum două săptămâni cu Astra-Zeneca. El nu a avut reacții adverse imediat după administrarea serului. A doua zi noaptea, rudele au chemat ambulanța, deoarece persoana acuza dureri în regiunea inimii, avea dificultăți de respirație și transpirații reci.

Ministerul Sănătății informa atunci că bărbatul se era la evidența medicului de familie cu hipertensiune arterială, iar în timpul transportării spre spital starea lui s-a agravat brusc, urmând un stop cardiorespirator.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button