fbpx

Dacă numărul de infectări va crește, va fi necesară carantina. Fiecare pat de terapie intensivă eliberat este ocupat în jumătate de oră

În jumătate de oră după ce se eliberează un pat de terapie intensivă, acesta este ocupat de un bolnav de COVID-19. Declarația aparține medicului de la Spitalul de Urgență Ion Cîvîrjic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialiștii bat alarma și afirmă că dacă numărul de infectări va crește, va fi necesară din nou carantina, potrivit IPN. Potrivit lor, din cauza variantei Delta, care este mai agresivă și mai contagioasă, sistemul medical ar putea ajunge în colaps.

„Din păcate, vârsta nu mai este un factor de protecție, au fost pacienți cu vârsta între 30-40 de ani pe i-am pierdut din cauza acestei noi tulpini care este extrem de agresivă. Problema cea mare este că pacienții infectați nu se adresează la timp la medic, iar acest fenomen se explică prin lipsa de încredere a oamenilor în sistemul medical. Adresarea la timp la medic salvează vieți. Mulți se adresează târziu cu afectări pulmonare grave, care sunt foarte greu de restabilit în timp”, a spus Ion Cîvîrjîc în nei emisiuni la canalul național de televiziune.

Colega sa, epidemiologa Angela Paraschiv, a punctat că „dacă se vor adeveri prognozele privind cifra de 3000 de cazuri zilnice, sistemul medical nu va face față situației și va fi necesară instituirea unei carantine pentru a elibera sistemul medical. Experiența arată că persoanele care s-au imunizat, tot ele și respectă măsurile. Avem, din păcate, 70% din populație care nu respectă nici măsurile și nici nu dorește să se imunizeze”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button