fbpx

Compania „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Chișinău, comentează perchezițiile de ieri: Nici un document ridicat nu reprezintă o probă

Ieri, mai mulți procurori în comun cu angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) ai MAI și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au descins la sediile Aeroportului Internațional Chișinău și SRL „Avia Invest”, unde au efectuat mai multe percheziții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Operațiunea a avut loc în cadrul a trei cauze penale inițiate cu privire la neglijență în serviciu, abuzul de serviciu și trecerea ilegală a frontierei de stat, unde sunt vizate persoane fizice precum și factori de decizie din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal.

În legătură cu verificările care au avut loc, compania „Avia Invest” a precizat că nici un document sau suport informațional ridicat în cadrul prechezițiilor nu reprezintă o probă, care să confirme comiterea faptelor prejudiciabile, precum au declarat organele de resort.

„Compania Avia Invest a activat în cadrul legal, respectând toate normele, fără nici o abatere. Mai mult, ținem să informăm pasagerii că aceste acțiuni nu au pericilitat sub nici o formă activitatea AIC-ului, toate zborurile fiind operate conform programului”, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, compania a oferit explicații și pe în ceea ce ține de contractul semnat cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în vederea achitării cheltuielilor diurne pentru personalul poliției de frontieră, care urma să își exercite serviciul la Aeroportul Chișinău în perioada 1 iunie – 31 august curent.

„Ținând cont de faptul că în perioada estivală traficul de pasageri este mai mare, compania Avia Invest a venit cu o solicitare către Poliția de Frontieră pentru a suplini numărul inspectorilor de securitate pentru ca cele 5 linii de control de securitate să fie funcționale, iar traficul de pasageri să fie fluidizat.

Poliția de frontieră a examinat solicitarea administrației aeroportului și a declarat ulterior că delegarea personalului suplimentar din alte subdiviziuni catre Aeroport pentru perioada estivala ar atrage dupa sine cheltuieli suplimentare de personal, si anume diurna zilnica pentru fiecare angajat, neplanificate in bugetul institutiei.

Astfel, compania Avia Invest, pentru a evita în perioada de vară cozile care se formau în aerogară la trecerea controlului de securitate și pentru a majora confortul pasagerilor, a venit cu inițiativă de a recompensa cheltuielile de delegare a polițiștilor și de a asigura buna funcționare a celor 5 linii de control de securitate, acoperind cheltuielile celor 20 de polițiști dislocați suplimentar la aeroport”, spun reprezentanții „Avia Invest”.

Prin urmare, pentru fluidizarea traficului și asigurarea confortului pasagerilor a fost semnat contractul dintre „Avia Invest” și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în vederea compensării cheltuielilor diurnei pentru colaboratorii Poliției de Frontieră din cadrul subdiviziunilor teritoriale, ce în perioada 01.06.2019 – 31.08.2019 urmează a fi delegați în cadrul SPF Aeroportul Internațional Chișinău, având drept scopul principal optimizarea activităților de control al frontierei, fluidizării traficului de pasageri și evitarea formării rândurilor în terminalul AIC, în perioada de vară a acestui an.

Compania precizează că la acest contract au lucrat juriștii și contabilii din ambele instituții contractante, reușind să se găsească încadrarea legala corectă. Preventiv a fost solicitat și acceptul Ministerului Finanțelor pentru semnare.

Articole asemănătoare

Back to top button