fbpx

CNA a descoperit probe ce ar demonstra finanțarea ilegală a Partidului Șor. Informațiile urmează a fi examinate

Ofițerii Centrului Național Anticorupție, în comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura Anticorupție, au descins în această dimineața cu noi percheziții în cauza penală privind finanțarea ilegală a unui partid politic din Republica Moldova. Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în vederea administrării probelor pe dosar și au vizat 97 de locații din toată țara, informează Centrul Național Anticorupție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

48 de grupuri comune de urmărire penală, formate din ofițeri CNA, SIS și procurori anticorupție, s-au deplasat la sediile organizațiilor teritoriale ale partidului din raioanele Călărași, Căușeni, Ștefan-Vodă, Strășeni, Edineț, Briceni, Dondușeni, Ocnița, Basarabeasca, Cimișlia, Hîncești, Orhei, Florești, Soroca, Drochia, Ungheni, Nisporeni, Bălți, Fălești, Glodeni, Sângerei, Râșcani, Cahul, Taraclia, Cantemir, precum și la mai multe adrese din capitală, în scopul descoperirii instrumentelor, documentelor și obiectelor folosite în săvârșirea infracțiunii.

În cadrul urmăririi penale, la președinții și secretarii organizațiilor de partid, unde au fost operate percheziții domiciliare și a mijloacelor de transport, au fost ridicate documente, corespondență, înscrisuri de ciornă și alți purtători materiali de informații, în care ar fi reflectate date cu privire la persoane fizice sau juridice care ar fi beneficiat de plăți ilicite pentru prestarea de servicii sau activități în interesul partidului, din fonduri ilegale.

Totodată, la fața locului au fost descoperite suporturi de date electronice, precum telefoane mobile, hard-disck-uri portabile, agende electronice, laptopuri, ce ar conține date ce ar proba finanțarea ilegală a formațiunii politice. Informațiile urmează a fi examinate, apreciate și coroborate în cumul cu alte probe administrate în cadrul cauzei penale.

La această etapă, pentru fortificarea probatoriului, se efectuează și alte acțiuni de asigurare a investigării complete, obiective și sub toate aspectele a faptelor cercetate. Acestea sunt desfășurate în limitele legale, cu asigurarea respectării principiului prezumției de nevinovăție a persoanelor vizate și respectarea tuturor drepturilor și garanțiilor procesuale.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că, Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) au descins în dimineața zilei de luni, 25 iulie, o a doua rundă de percheziții în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor.

Totodată, Partidul Șor a venit cu o reacție, spunând că aceste acțiuni sunt profund abuzive și ilegale.

Articole asemănătoare

Back to top button