fbpx

Chișinăul reacționează la amenințarea Gazpromului: „Caută pretexte pentru a nu da gaz moldovenilor în prag de iarnă”

Chișinăul reacționează la amenințările Gazpromului privind rezilierea contractului cu Moldovagaz și sistarea livrărilor cu gaze naturale. Vicepremierul Andrei Spînu anunță că Republica Moldova a achitat mereu plata pentru gazele naturale Gazpromului, inclusiv în avans, iar micile întârzieri sunt cauzate de creșterea prețului la gaz. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Gazprom încalcă contractul semnat și livrează Republicii Moldova doar 70% din cantitatea pe care s-au obligat să o asigure. Republica Moldova plătește pentru gaz. Gazprom are obligația să ni-l livreze. Transportarea și rezervarea cantităților necesare, conform contractului, este responsabilitatea Gazprom.

E important ca cetățenii să cunoască adevărul:

  1. Nu există niciun blocaj din partea Ucrainei în ceea ce privește transportul gazelor naturale.
  2. Datoria față de Gazprom poate fi evaluată doar de un audit independent.
  3. Interesul Republicii Moldova este să achite sume corecte și reale. Republica Moldova nu va achita datorii care nu-i aparțin.

Regretăm că Gazprom încalcă propriile angajamente și caută pretexte pentru a nu da gaz moldovenilor în prag de iarnă”, se arată în postarea vicepremierului.

Amintim că luni, 4 octombrie, Gazprom a emis un comunicat prin care amenință cu rezilierea contractului cu Moldovagaz și sistarea livrării de gaze naturale, susținând că acest lucru se va întâmpla dacă țara noastră nu va plăti pentru consumul de gaze până la 20 octombrie. De asemenea, compania rusească a declarat că Moldovagaz a încălcat termenii contractului privind termenul de achitare.

 

Articole asemănătoare

Back to top button