fbpx

Cercetări la fața locului: Procurorii au intrat din nou în biroul lui Stoianoglo

Grupul de urmărire penală care efectuează urmărirea penală în cazul de acuzare a lui Alexandr Stoianoglo efectuează vineri, 12 noiembrie, cercetarea la fața locului în biroul în care acesta a activat pe perioada exercitării mandatului de procuror general.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Necesitatea efectuării acestei acțiuni de urmărire penală a fost determinată de probatoriul administrat până în prezent în cadrul investigațiilor efectuate de procurori -susține Procuratura Anticorupție (PA).

În special, examinării sunt supuse părțile mobilierului de birou în care au rămas până în prezent acte și înscrisuri ce aparțin lui Alexandr Stoianoglo.

„Respectarea drepturilor persoanei în privința căreia se efectuează urmărire penală reprezintă o prioritate, motiv pentru care, efectuarea acțiunii respective a fost autorizată de către judecătorul de instrucție la demersul procurorilor, iar nemijlocit la efectuarea acțiunii de urmărire penală participă trei avocați care îi apără interesele dlui A. Stoianoglo”, se arată în mesajul PA.

Precizăm că biroul procurorului general suspendat a fost percheziționat și în seara reținerii lui Alexandr Stoianoglo.

Vezi și: Activitatea procurorului general suspendat, Stoianoglo va fi evaluată. CSP a luat act de sesizarea președintei Sandu

Amintim că, săptămâna trecută, mandatul de arest la domiciliu pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost prelungit pentru 30 de zile.

Stoianoglo a fost reținut pe 5 octombrie curent, după câteva ore de percheziții ale SIS la biroul și domiciliul acestuia. Stoianoglo se află în arest la domiciliu în urma hotărârii luate la 15 octombrie de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău.

Procurorul general suspendat este urmărit penal pe cinci capete de acuzare, pentru abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button