fbpx

Activitatea procurorului general suspendat, Stoianoglo va fi evaluată. CSP a luat act de sesizarea președintei Sandu

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a luat act de sesizarea depusă de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a fost cerută evaluarea activității procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Consiliul Superior al Procuraturii decide: a lua act de sesizarea formulată de președinta Maia Sandu privind inițierea procedurilor de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a solicita subiecților să desemneze membrii în componența Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat. Hotărârea va fi publicată pe site-ul CSP și poate fi contestată în termen de 30 de zile”, a declarat președinta CSP, Angela Motuzoc, în cadrul ședinței CSP.

Totodată, la propunerea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, Regulamentul de evaluare a performanțelor procurorului general va fi publicat pe site-ul instituției.

„Referitor la Regulamentul de evaluare a performanțelor procurorului general, Consiliul Superior al Procurorilor trebuie să aprobe regulile cu privire la modalitatea de evaluare a procurorului. Noi avem un proiect de regulament, dar eu propun ca astăzi acest proiect să nu fie aprobat, dar publicat pe site și să oferim timp publicului pentru a lua cunoștință și, eventual, să vină cu anumite idei de îmbunătățire a acestuia. În Regulament sunt stabilite criteriile de evaluare, indicatorii de performanță care va ajuta la procesele de evaluare. Propunerea mea este să luăm o decizie în sensul plasării acestui regulament pe site-ul CSP”, a declarat ministrul Justiției.

Amintim că pe 4 noiembrie, președinta Maia Sandu a cerut Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) să evalueze activitatea procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

Potrivit documentului semnat de Maia Sandu, decizia de a iniția procedura de evaluare are la baza sa „necesitatea consolidării încrederii societății în instituția Procuraturii, încredere compromisă de lipsa rezultatelor în combaterea criminalității și corupției, în special în dosarele de rezonanță, în perioada în care aceasta a fost condusă de Procurorul General suspendat”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button