fbpx

Ceban, despre criza de la Apă-Canal: Datoriile s-au acumulat din cauza scumpirilor din ultimele luni

Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu câteva precizări în contextul crizei de la Apă-Canal, și susține că datoriile furnizorului s-au acumulat în ultimele două luni din cauza scumpirilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Totodată, acesta învinuiește Comisa pentru Situații Excepționale de faptul că nu a venit cu nici un răspuns la declarațiile Premier-Energy, conform cărora vor înceta aprovizionarea cu energie la Apă-Canal.

„Informez că în situație de criză majoră la una din instituțiile strategice pentru țară, cei de la guvernare se fac că plouă. La ședința CSE nici nu au abordat subiectul”, a scris Ion Ceban într-o postare pe rețelele de socializare.

Primarul a făcut publică suma datoriilor de la Apă-Canal, precizând că acestea au crescut din cauza scumpirilor la gaze și electricitate.

„78 de milioane de lei este datoria „Apă Canal” pentru energia electrică, formată în ultimele 2 luni din cauza scumpirilor la gaze și electricitate, costurile fiind majorate de guvernare”, a scris Ceban.

De asemenea, primarul informează că a solicitat întrunirea CSE pentru ca „să acopere aceste datorii, dar și toată suma care s-ar acumula pe parcursul anului din cauza decalajului de prețuri între servicii”.

Amintim că, premier Energy a a anunțat pe data de 26 ianuarie ca urmează deconectarea instalațiilor de alimentare cu energie electrică ale SA „Apă-Canal Chișinău”. Motivul invocat a fost datoria în creștere, neachitată de întreprindere. Totuși, mai târziu, decizia a fost schimbată, ÎCS „Premier Energyˮ SRL anunțând că a decis amânarea deciziei până la data de 1 februarie 2023.

Menționăm că în cadrul ședinței publice a Consiliului de Administrație al ANRE, din data de 11 ianuarie, au fost aprobate tarifele pentru furnizarea și prestarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare și epurare a apelor uzate de către S. A. „Apă-Canal Chișinău”.

Articole asemănătoare

Back to top button