fbpx

doc | Ce amendă a primit Dodon după ce a purtat de 9 mai panglica Sf. Gheorghe, interzisă în R. Moldova. Reacția socialistului

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor a fost amendat cu 9000 de lei după ce a purtat la manifestațiile de pe 9 mai panglica Sf. Gheorghe, interzisă în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon afirmă că va contesta decizia „în toate instanțele de judecată” și a catalogat legea ca fiind una „anticonstituțională”.

„Guvernarea a trimis poliția să-mi facă proces verbal pentru participarea de Ziua Victoriei cu simbolurile Victoriei asupra fascismului. Vom contesta acest abuz în toate instanțele de judecată. E o lege anticonstituțională, care în cele din urmă va fi anulată.

Pe lângă caracterul anticonstituțional, această lege are un caracter discriminatoriu și divizează artificial societatea, fiind profund antidemocratică. Totul va fi bine. Guvernările trec, simbolurile Victoriei rămân”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că  Igor Dodon a fost surprins în centrul capitalei, la marșul de 9 mai, purtând în piept panglica Sf. Gheorghe, interzisă în Republica Moldova prin lege. Printre oficialii care au sfidat legea se mai numără Zinaida Greceanîi, Vlad Bătrîncea, Vladimir Odnostalco, Petru Burduja, Constantin Starîș. Lista este continuată de episcopul de Bălți – Marchel.

Articole asemănătoare

Back to top button