fbpx

doc | Legea, publicată în Monitorul Oficial! De astăzi, afișarea simbolurilor interzise se amendează cu mii de lei sau muncă neremunerată

Începând de miercuri, 20 aprilie, persoanele care vor afișa panglica bicoloră, numită și „Sfântul Gheorghe” sau literele „V” și „Z”, care reprezintă agresiunea rusă în Ucraina, vor fi amendate conform legii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Și asta pentru că legea promulgată pe 19 aprilie prin decret prezidențial a fost publicată astăzi, 20 aprilie, în Monitorul Oficial, intrând astfel în vigoare.

Foto: captură MO

Amintim că legea a fost votată de Parlament la 14 aprilie curent în lectură finală, fiind modificat Codul Contravențional.

Astfel, potrivit textului legii, Codul Contravențional a fost completat cu articolul 365/5 care stabilește răspunderea contravențională pentru confecționarea, vânzarea, răspândirea, deținerea în vederea răspândirii și utilizarea în public a atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

Pentru încălcarea prevederilor respectivului articol, persoanele fizice pot fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore, iar în privința persoanelor cu funcție de răspundere poate fi aplicată amenda de la 9000 la 18.000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice amendă de la 18.000 la 30.000 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button