fbpx

Cazul celor 60.000 de lei și al „dinților socotiți”. Ion Ceban anunță că nu își asumă contractul, iar Nata Albot așteaptă scuze publice

Neînțelegerile lui Andrei Bolocan și ale Natei Albot cu primarul capitalei Ion Ceban prind amploare. După ce subiectul contractului de 60.000 de lei pe care l-a semnat organizația condusă de jurnalistă cu municipalitatea a fost intens discutat pe rețelele de socializare și în spațiul public, ambele părți anunțau că intenționează să îl rezilieze. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 25 ianuarie Albot a scris pe pagina sa de Facebook că a discutat cu persoanele din cadrul proiectului Educație Online și că a insistat să rezilieze contractul, însă a fost rugată să nu o facă. În același timp, jurnalista preciza că „potrivit Google Analytics, vizualizările site-lui www.educatieonline.md au crescut considerabil”.

„Am fost rugată să nu reziliez contractul. Am ajuns la acordul că cel mai bun răspuns la mizeria făcută de primarul Chișinăului vor fi rezultatele livrate”, scria Nata Albot.

Marți, 26 ianuarie, deja Ion Ceban declara că optează pentru rezilierea contractului și că nu și-l asumă. Acesta acuza Klumea că nu și-ar fi onorat obligațiunile asumate în document.

„Am solicitat să fie examinat documentul de către juriști și să vină cu opțiunile de reziliere.Ceea ce am analizat eu este că aproape două luni de la semnarea contractului nu a fost realizată nici o acțiune de către partea contractantă, iar banii au fost transferați de către Direcție. Am văzut atitudinea neserioasă a părții contractante și eu cred că trebuie reziliat, dar se vor expune juriștii. Totodată aduc la cunoștință persoanei care urma să promoveze acest proiect, dar și altora, că a fost efectuată și continuă să fie depusă o muncă enormă pentru realizarea și promovarea acestui proiect”, declara Ion Ceban.

Ca urmare, Nata Albot a prezentat mai multe explicații referitoare la executarea condițiilor contractuale. Potrivit ei, documentul a fost semnat șase săptămâni în urmă, nu două luni – cum afirmă Ceban, iar timp de trei dintre ele în Moldova a fost perioada sărbătorilor. Jurnalista a mai scrie că ea a solicitat rezilierea contractului, nu primarul capitalei, iar „în calendarul prezentat, implementarea acestui proiect urma să înceapă săptămâna viitoare și să dureze până pe 30 martie”.

„Pe mine, Ion, mă poți acuza de multe, numai nu de iresponsabilitate. În 8 ani de Klumea am gestionat multe proiecte de impact și sofisticate din punct de vedere financiar. Niciun donator nu are nicio pretenție la contabilitatea Klumea. Asta, Ion, nu ți-i Exclusiv Media a lui Corneliu Furculiță, unde poți tuda-siuda. Nu-mi asum sub nicio formă acest contract? Domnule Ceban, aici am râs cel mai mult. Dar celelalte zeci de contracte de prestări servicii în acest proiect vi le asumați? Și apropo, au trecut patru zile și Ion nu și-a cerut scuze pentru amenințări și acțiunile sale calomnioase. Mai așteptăm?”, a punctat jurnalista.

Scurt istoric

În weekend, vloggerul Andrei Bolocan a publicat o captură a conversației cu Ion Ceban. În discuție, edilul îl numește „măgar” și amenință că „îi va socoti dinții”. Conversația a avut loc după ce creatorul emisiunii Lumina a ironizat activitatea soției edilului capitalei în cadrul unei ediții.

După ce mass-media a preluat informația, pe pagina primarului au apărut mai multe mesaje în care vorbește la subiect, menționând că „familia este ceva sfânt” și criticând filmulețul publicat de Bolocan. Mai târziu, Ceban a publicat o factură și a anunțat că soția vloggerului, jurnalista Nata Albot, urma să organizeze o campanie de promovare a proiectului Educație Online în diasporă, iar organizației pe care o conduce i-au fost transfera 60.000 de lei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

doc | Amploarea scandalului Ceban-Bolocan echivalează cu 60.000 de lei? Nata Albot explică pentru ce au fost încasați banii

Articole asemănătoare

Back to top button