fbpx

Care este sursa de energie a viitorului, în opinia lui Bill Gates?

În timpul unei discuţii ample despre opţiunile şi costurile energiei verzi, cofondatorul Microsoft şi filantropul miliardar Bill Gates a precizat că hidrogenul ieftin obţinut prin metode verzi ar fi o „afacere uriaşă” pentru tranziţia energetică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Electricitatea este cu adevărat valoroasă atunci când este total fiabilă”, a declarat acesta, potrivit Mediafax.

Conferinţa CERAWeek din acest an a petrolului şi a gazelor se concentrează din ce în ce mai mult asupra modurilor de a reducerea emisiilor pentru a atinge zero carbon net până în 2050. Gates a evidenţiat tema dominantă a conferinţei, tehnologiile de reducere a carbonului.

În tranziţia energetică, companiile de petrol şi gaze pot juca un rol şi pot aduce un anumit set de competenţe pentru a ajuta la reducerea emisiilor de carbon, cum ar fi colectarea carbonului şi îngroparea deşeurilor nucleare, a spus Gates.

Gates a mai vorbit despre combaterea schimbărilor climatice şi a abordat dificultăţile de reducere a emisiilor din sectorul manufacturier. Dezvoltatorul de software devenit filantrop a investit aproximativ 2 miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiilor curate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button