fbpx

„Carantina, activități la distanță, regim special”. Krasnoselski afirmă că „pericolul a căpătat contururi reale” în Transnistria

Vadim Krasnoselski, așa-zisul lider de la Tiraspol, afirmă că „pericolul a căpătat contururi reale” în Transnistria, iar „fiecare provocare va fi urmată de un răspuns adecvat”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Populația este deranjată de numeroasele rapoarte despre atacuri teroriste. În primul rând, au venit unele false – despre presupusa minare a diferitelor instituții. Acum pericolul a căpătat contururi reale –  în Transnistria se aud explozii.

Urmează un răspuns adecvat la fiecare provocare. Trebuie să luăm măsuri restrictive – carantina, activități la distanță, introducerea unui regim special”, a transmis Krasnoselski pe canalul său de Telegram.

Liderul separatist a anunțat că testele și examenele finale pentru elevi și absolvenți au fost anulate. Menționăm că și școlile din orașele din regiunea transnistreană au trecut în regim online.

Krasnoselski a venit cu un mesaj pentru conducerea Ucrainei: „Vă rog să investigați aceste fapte ale mișcării ilegale a anumitor grupuri militante și săvârșirea de acte teroriste de către acestea aici, pe teritoriul Transnistriei”.

Amintim că luni, 25 aprilie, sediul așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Mai multe clădiri din apropiere s-au ales cu geamurile sparte. Ulterior, așa-numitul minister de Interne de la Tiraspol a confirmat incidentul, informând că nu au fost înregistrate victime.

Reacția Chișinăului nu s-a lăsat așteptată, instituția publicând un comentariu cu privire la incident. De asemenea, și Ucraina a reacționat la eveniment, susținând că atacul ar fi fost pregătit cu trei zile înainte, iar conducerea de la Tiraspol nu s-a arătat surprinsă de eveniment și ar fi pregătit și un buncăr.

În următoare zi, marți, 26 aprilie, așa-zisul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat alte două explozii produse în regiunea Grigoriopol din stânga Nistrului.

Tot marți, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia „urmărește ce se întâmplă în Transnistria, iar știrile sunt îngrijorătoare”. 

Ulterior, în regiunea din stânga Nistrului a fost instituit Cod roșu de amenințare teroristă.

Vezi și: Experți, despre incidentele din Transnistria: Acțiuni subversive ale Rusiei ca să creeze pretexte pentru o eventuală invazie în R. Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button