fbpx

Când își vor putea perfecta actele moldovenii cu pașapoarte expirate? Detalii de la șeful ASP

Cetățenii Republicii Moldova care dețin pașapoarte expirate își vor putea perfecta altele noi în două săptămâni, a declarat șeful Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu. Potrivit lui, noile blanchete, din lipsa cărora procesul de perfectarea a documentelor a fost sistat temporar, vor ajunge în țară în două săptămâni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Această situație este de scurtă durata și ea va dura nu mai mult de o săptămâna sau două, maximum, apoi această problema va dispărea complet. Toate persoanele care au o dovadă a călătoriei de orice gen, vor fi deservite prioritar și își vor obține actele de călătorie”, a menționat Eșanu.

Întrebat despre cum trebuie să procedeze persoanele care nu au nevoie să plece undeva, dar doresc să-ți perfecteze actele expirate. directorul ASP i-a încurajat să revină peste o săptămână.

„Celor care nu pleacă în perioada imediat următoare, îi încurajăm să vină peste o săptămâna când o să dispară această situație complet”, a răspuns Eșanu.

Amintim că luna trecută, ASP a anunțat că nu va mai emite pașapoarte moldovenilor care au actele expirate, din cauza numărului mare de solicitări de perfectare. Ulterior, valabilitatea acestor documente a fost extinsă până în luna iunie 2023. Actualmente, confirmarea a fost recepționată prin canale diplomatice de la următoarele state: Letonia, Statul Israel, Federația Rusă, Armenia, Estonia. Misiunile diplomatice și consulare realizează în continuare demersurile necesare în vederea obținerii acordului acestora pentru operaționalizarea deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale.

 

Articole asemănătoare

Back to top button