fbpx

În ce condiții cetățenii R. Moldova vor putea călători cu pașapoarte expirate? Anunțul Guvernului

Cetățenii care posedă pașapoarte expirate în perioada 1 ianuarie 2020 și 31 decembrie 2022 le vor putea folosi în continuare. Valabilitatea lor va fi extinsa până la 30 iunie 2023, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița, în urma ședinței de miercuri, 18 mai, a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În termen de 10 zile, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrări Europene, va informa toate statele și organizațiile internaționale specializate despre această măsură, prin intermediul căilor diplomatice.

Agenția Servicii Publice va publica informații adiționale pentru cetățenii care planifică să călătorească cu pașapoarte a căror valabilitate a fost extinsă prin această decizie.

„Noi deja suntem aproape de perioada estivala, am avut foarte mulți cetățeni care în perioada pandemiei nu au putut veni acasă și nu și-au putut perfecta actele, iar din aceasta cauza avem o creștere semnificativa la pașapoarte. În acest sens, vă fi aplicata aceasta extindere, oamenii nu vor trebui să vina la centrele multifuncționale sau la consulat. Pașapoartele se vor considera extinse. Aceasta măsură a fost deja aplicata de mai multe tari”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

 

Articole asemănătoare

Back to top button