fbpx

BERD promite R. Moldova ajutor în domeniul electroenergetic. Ce a discutat Grosu cu reprezentanții Băncii

Republica Moldova va continua să beneficieze de sprijin financiar din partea Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare. Prioritățile BERD pentru Republica Moldova au fost discutate de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu delegația experților Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, condusă de Stephen Ostrowski, Director asociat, Consilier principal pentru strategie și coordonare a politicilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul întrevederii oficialii au vorbit despre consolidarea rezilienței Republicii Moldova și acțiunile de reducere a vulnerabilității energetice a populației. Discuțiile s-au referit și la inițiativele care promovează securitatea energetică, diversificarea surselor de energie și sporirea eficienței energetice a țării noastre. Interlocutorii au făcut un schimb de opinii despre modificările legislative în domeniul energetic, aprobate de Parlament și importanța atragerii investitorilor străini în domeniul energiei regenerabile din țara noastră. Pe agenda discuțiilor s-au regăsit și subiecte ce țin de sprijinirea sectorului privat și îmbunătățirea climatului de afaceri.

„Am remarcat că solicitarea autorităților de a economisi energia electrică și termică a fost auzită atât de agenții economici, cât și de consumatorii casnici, care, pe parcursul lunii trecute, au redus consumul cu 30%. Acest lucru ne dă de înțeles că lumea rezonează cu obiectivul nostru de a diversifica sursele de energie”, a menționat Igor Grosu, precizând că și Parlamentul a redus consumul la energie electrică cu 30,3% pe parcursul lunii trecute.

Președintele Parlamentului le-a mulțumit experților europeni pentru sprijinul financiar de care beneficiază țara noastră din partea BERD, în cadrul numeroaselor proiecte desfășurate în Republica Moldova, în special pentru a sprijini infrastructura. De la începutul activității în țara noastră, BERD a investit aproape 18 miliarde de euro și a desfășurat 158 de proiecte.

Articole asemănătoare

Back to top button