fbpx

Autoritățile explică de ce vopseaua de pe trecerile de pietoni din oraș se face „invizibilă”: Prea multe maşini circulă

Și șoferii, și pietonii au observat că la câteva săptămâni după aplicarea marcajului pe trecerile de pietoni din Chișinău, acesta a devenit practic „invizibil”. Autoritățile au și o explicație pentru acest fapt.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Directorul întreprinderii „Exdrupo”, Marcel Zastînceanu, spune că prea multe mașini circulă în oraș, de aceea și marcajul nu se menține prea mult. El mai susține că expertizele efectuate au demonstrat că cele 70 de tone de vopsea procurată de municipalitate nu corespunde tuturor cerinţelor, dar continuă să o folosească.

„Cu roşie lucrările s-au oprit. Noi avem un flux mare de transport, iar vopseaua aplicată este pentru circa 20.000 de treceri”, a declarat Zastînceanu, pentru publika.md.

Funcționarul a precizat că pentru străzile unde se atestă un flux mai mare de transport se va folosi alt tip de vopsea – mai rezistentă.

Menționăm că municipalitatea a cheltuit circa 4,2 milioane de lei pentru lucrările de marcaj din capitală, dintre care circa 2 milioane de lei pentru procurarea vopselei.

Articole asemănătoare

Back to top button