fbpx

Autoritățile anunță licitație pentru achiziția vaccinului anti-COVID. Se vor procura 400.000 de doze cu maxim 70 de milioane de lei

Autoritățile au anunțat licitație pentru procurarea vaccinului contra COVID-19. Bugetul preconizat este de 70 de milioane de lei pentru 400.000 de doze.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit anunțului de pe portalul de achiziții publice, de procurarea vaccinului este responsabil Centrul Pentru Achiziții Publice în Sănătate. Criteriul de bază, conform căruia se va determina câștigătorul licitației,  va fi prețul cel mai scăzut al preparatului.

Eficiența preparatului propus nu trebuie să fie mai mare de 60%. Se acceptă seruri autorizate condiționat în Republica Moldova ori de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), Biroul Federației de control asupra calității alimentelor și medicamentelor din Statele Unite, (FDA USA) (la momentul deschiderii ofertelor). De asemenea, se vor accepta medicamente incluse în lista Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), clasificate drept de utilizare în urgentă (Emergency Use Listing), dar și cele din lista vaccinurilor contra COVID-19 aflate în cadrul procesului de evaluare de către OMS.

Ofertanții vor putea depune actele în perioada 24-30 martie. Învingătorul va semna un contract cu autoritățile Republicii Moldova, valabil în perioada 12 aprilie 2021 – 30 iun 2021.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button