fbpx

„Au început să șantajeze o țară întreagă”. Andrei Spînu, recomandări pentru transportatori: Să se gândească la oameni

Viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, recomandă transportatorilor să înceapă să renoveze parcul de autobuze, să crească nivelul de calitate a serviciilor de transport și să se gândească la oameni în primul rând. Recomandările vin în contextul în care transportatorii au anunțat că, în perioada 7-9 februarie, în semn de protest, rutele regulate naționale își vor sista activitatea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Un grup mic de transportatori au început să șantajeze o țară întreagă că vor sista cursele de transport. Colegi, mai jos este mesajul celui care îi reprezintă. Scopul e clar: „… să se revolte pasagerii”. E urât”, a scris Andrei Spînu.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale le recomandă transportatorilor următoarele lucruri:

  • să înceapă să renoveze parcul de autobuze;
  • să crească nivelul de calitate a serviciilor de transport;
  • să elibereze tichete pasagerilor;
  • să întrețină autobusele și microbuzele în stare bună pentru a nu supune riscurilor pasagerii;
  • să se gândească la oameni în primul rând și la clienții lor;

„La final, săptămâna viitoare voi avea o ultimă rundă de consultări cu transportatorii referitor la tarife. După această ședință vom lua decizia finală”, a adăugat Andrei Spînu.

Foto: Andrei Spînu

Amintim că, în perioada 7 – 9 februarie, în semn de protest, rutele regulate naționale își vor sista activitatea. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță că recurge la această măsură din motiv că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) nu a executat cerințele anunțate anterior – majorarea tarifelor la călătorii.

Articole asemănătoare

Back to top button