fbpx

„Ăsta e circ și bătaie de joc față de colega voastră”. Dodon, după ce PAS a anunțat intenția de a nu vota Guvernul Gavrilița

„Circ și bătaie de joc”. Așa califică socialisul Igor Dodon intenția Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a nu vota cabinetul de miniștri în frunte cu Natalia Gavrilița, astfel creând posibilitatea de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate. „Ce înseamnă asta? Propui, spui că-i tare maladeț (n.r – bravo) , dar nu votezi?”, se întreabă Dodon. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Maia Sandu trebuie să zică doar „de-atâta” și o să fie clar. Păi, măcar intrați la ședință, de ce boicotați? E bătaie de joc nu doar de propriul candidat, dar și de oameni. Ce înseamnă nu votați pentru că doriți alegeri anticipate? Păi atunci trebuia să nu înainteze această candidatură, dar pe cineva mai slab sau nu din echipă”, a declarat Dodon. 

Totodată, Igor Dodon a ținut să sublinieze faptul că PAS, dar și președinta Maia Sandu vor trebui să-și asume consecințele în cazul în care situația din țară se va înrăutăți.

„Nu vor avea niciun argument să critice Guvernul interimar, al lui Dodon, așa cum spun ei. Pentru că a fost posibilitatea să numească Guvernul propriu. Dacă în martie-aprilie apar probleme în țară, atunci vina e a voastră. V-ați jucat de-a țara în bunghi ”, a afirmat liderul socialiștilor.

ZUGO amintește că Maia Sandu a desemnat-o, în seara zilei de 27 ianuarie, pe Natalia Gavrilița drept candidată pentru funcția de premier.

Deși este vicepreședintă a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiune care i-a acordat sprijin politic în Parlament pentru a accede în funcția de ministră a Finanțelor în componența Guvernului Sandu, Natalia Gavriliță nu va fi susținută de fracțiune.

Anunțul a fost făcut imediat după ce Maia Sandu a propus candidatura. Și asta pentru că PAS a declarat necesitatea declanșării cât mai grabnice a alegerilor parlamentare anticipate. Totuși, președinta a anunțat că Gavriliță este „un om în care are încredere, o profesionistă integră și responsabilă”.

Pe de altă parte, eșecul votării de două ori în Parlament a candidaturilor la funcția de prim-ministru echivalează cu dizolvarea Legislativului și declanșarea anticipatelor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button