fbpx

ANI va verifica averea ex-viceministrului MAI cu casă de milioane pe malul Nistrului

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a demarat o procedură de control a averii lui Ion Țurcan, după ce presa a scris că fostul viceministru al Afacerilor Interne, care timp de 10 luni a deținut funcția de președinte al raionului Criuleni din partea PDM, și-a scos în vânzare casa de lux, situată pe malul Nistrului.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit autorilor materialului, Țurcan este gata să dea locuința la schimb cu un apartament, materiale de construcție și chiar cu o mașină. Proprietar al imobilului însă se prezintă un bărbat pe nume Alexandru, care pe site-ul de anunțuri, prin intermediul căruia Țurcan încearcă să își vândă imobilul, are publicate anunțuri doar cu privire la automobile.

Deși în declarațiile de avere și interese personale, fostul șef al Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” scrie că locuința a fost obținută printr-un act de donație și că valoarea acesteia este de 125 de mii de lei, pe site-ul de anunțuri prețul cerut este de 320 de mii de euro, echivalentul a peste 6,8 milioane de lei sau de 55 de ori mai mult decât acesta indică în actele prezentate Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Locuința de lux cu suprafața de 160 de metri pătrați, înregistrată pe numele lui Ion Țurcan, este situată pe un teren de 27 de ari pe malul Nistrului, raionul Criuleni. Casa cu două niveluri a fost înregistrată la cadastru în luna iulie 2020, la șase luni după ce Țurcan a renunțat la funcția de președinte al raionului Criuleni.

doc, foto | În declarația de avere – 250.000 de lei, în anunț – 320.000 de euro. Un ex-viceministru MAI își vinde casa de milioane

Articole asemănătoare

Back to top button