fbpx

doc, foto | În declarația de avere – 250.000 de lei, în anunț – 320.000 de euro. Un ex-viceministru MAI își vinde casa de milioane

Generalul Ion Țurcan, fost viceministru al Afacerilor Interne, care timp de 10 luni a deținut funcția de președinte al raionului Criuleni din partea PDM, și-a scos în vânzare casa de lux, situată pe malul Nistrului. Acesta este gata să dea locuința la schimb cu un apartament, materiale de construcție și chiar cu o mașină. Proprietar al imobilului însă se prezintă un bărbat pe nume Alexandru, care pe site-ul de anunțuri, prin intermediul căruia Țurcan încearcă să își vândă imobilul, are publicate anunțuri doar cu privire la automobile, scrie zdg.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși în declarațiile de avere și interese personale, fostul șef al Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” scrie că locuința a fost obținută printr-un act de donație și că valoarea acesteia este de 125 de mii de lei, pe site-ul de anunțuri prețul cerut este de 320 de mii de euro, echivalentul a peste 6,8 milioane de lei sau de 55 de ori mai mult decât acesta indică în actele prezentate Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Locuința de lux cu suprafața de 160 de metri pătrați, înregistrată pe numele lui Ion Țurcan, este situată pe un teren de 27 de ari pe malul Nistrului, raionul Criuleni. Casa cu două niveluri a fost înregistrată la cadastru în luna iulie 2020, la șase luni după ce Țurcan a renunțat la funcția de președinte al raionului Criuleni.

La nouă luni după ce a fost dat în exploatare, imobilul, aflat la 5 km de barajul de pe Nistru, a fost expus vânzării prin intermediul unei platforme de anunțuri.

Foto: zdg.md

Potrivit anunțului de vânzare, alături de casă se regăsesc „o saună magnifică realizată din bușteni, terasă cu șemineu din vitralii și materiale scumpe, garaj pentru 3 mașini, piscină cu hidromasaj și iluminat, o pivniță veche de 6 metri adâncime, o fântână cu iluminat și baldachin pentru relaxare, mangal pentru odihnă activă, o încăpere pentru servitori/pază”.

Tot din anunț aflăm că „la construcția obiectului au fost folosite materiale de cea mai înaltă calitate precum clincher, marmura, granitul și travertin”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Fostul șef al Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” propune patru modalități de vânzare a imobilului – prin ipotecă, cu o primă rată de 100 de mii de euro, sau prin schimb cu un apartament sau o altă proprietate imobiliară. Casa de lux mai poate fi schimbată pentru materiale de construcție – beton, armatură, BCA, sau cu o mașină + o anumită sumă de bani.

Casa de lux se regăsește în ultima declarație de avere și interese personale depusă de Ion Țurcan la 9 ianuarie 2020, atunci când a renunțat la funcția de președinte al raionului Criuleni. Acesta indică că imobilul a fost obținut în 2002, printr-un act de donație, și că valoarea acestuia este de 125 de mii de lei.

Țurcan mai indică că pe parcursul anului 2019 a vândut două automobile – o Skoda Kodiaq pentru 600 de mii de lei și o Dacia Duster pentru 290 mii de lei. Tot în 2019 acesta a achiziționat un automobil marca Dacia Duster, a cărui valoare indicată este de 14 700 de euro, și un Land Rover Discover, fabricat în 2015, a cărui valoare indicată este de 549 de mii de lei (circa 25 700 euro).

Anunțul despre vânzarea casei luxoase de pe platforma de anunțuri este semnat de „alexautogroup”, profil care mai are publicate anunțuri, însă toate cu privire la automobile. Ziarul de Gardă l-a contactat pe autorul anunțului, care ne-a spus că se numește Alexandru și că locuința îi aparține.

Da. Îmi aparține. Acolo totul este în regulă, pe documente, totul a fost dat în exploatare, totul este în regulă. Se poate de văzut ce propuneri aveți, analizăm și poate găsim un numitor comun”, ne-a spus bărbatul.

Întrebat de ce vinde casa, acesta a motivat că „s-au dus copiii și deja casa este prea mare pentru noi”, iar inițialele „I&E” de pe caldarâm sunt pentru că „asta așa ne-a plăcut”.

După ce i-am spus că suntem jurnaliști și că am constatat că locuința de lux îi aparține generalului Ion Țurcan, bărbatul ne-a replicat „Și aveți de lucru, da?” și a întrerupt apelul telefonic.

Citește continuarea pe zdg.md.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button