fbpx

„Am promis, am făcut”. Cu programul electoral al lui Dodon în mână, socialiștii se laudă cu legile adoptate în ședința nocturnă

„Noi am promis și am făcut”. Deputații socialiști se laudă cu legile adoptate la ședința nocturnă din 16 decembrie. Deși au fost criticați dur de opoziția parlamentară pentru graba cu care au votat actele normative, deputații PSRM declară că ceea ce au decis este „pentru cetățeni”. Mai mult, în cadrul unei conferințe de presă, parlamentarul Vladimir Odnostalco a adus programele electorale ale lui Igor Dodon și a declarat că toate promisiunile au fost îndeplinite. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Socialiștii încearcă să convingă oamenii că legile pe care le-au votat în seara zilei de 16 decembrie sunt în interesul cetățenilor.

„Politica bugetar fiscală și bugetele reprezintă un pas înainte în ceea ce privește obligațiunile statului față de cetățeni.Noi nu am lăsat ca țara să intri în anul 2021 în haos. Parlamentul nu a susținut Guvernul cu privire la majorarea taxei TVA pentru producția agricolă, ceea ce au și solicitat fermierii. Mai mult, nu a fost susținută inițiativa Guvernului cu privire la taxele pentru colete. Cât ține de plafonarea taxelor locale, este un semn pozitiv pentru investitori”, a declarat socialistul Vladimir Golovatiuc.

Mai mult, parlamentarii PSRM afirmă că au îndeplinit doleanțele agricultorilor care protestează în fața Legislativului. Chiar și așa, oamenii au continuat să își arate nemulțumirea joi, 17 decembrie, cerând socialiștilor să iasă în fața lor pentru a da explicații pentru ceea ce au votat.

„Ieri am examinat încă o dată doleanțele și solicitările agricultorilor care au fost înaintate pe parcursul ultimei perioade. Au fost, de bază, două solicitări: cota TVA, să rămână cea actuală și pentru anul 2021. Această revendicare a agricultorilor a fost acceptată.

Ceea ce ține de compensarea pentru secetă, unde solicitările erau care de 600, care de 800 de miloane… . Am informat: Ca urmare a anulării, în două lecturi, a legii „furtului miliardului”, s-au eliberat deja în bugetul de stat sume preconizate de 607 milioane de lei. Acestea sunt achitările procentuale și 260 de milioane de lei în ceea ce ține de achitarea datoriei de bază. Evident, ca acest act normativ să fie inclus în bugetul de stat este nevoie ca el să fie promulgat, publicat, după care devine executoriu și urmează să fie realocate aceste surse”, a declarat deputatul Mudreac.

Menționăm că ședința Parlamentului de miercuri a durat până aproape de miezul nopții, timp în care deputații PSRM-Pentru Moldova au adoptat în grabă mai multe legi, printre care legile bugetare, dar și o nouă lege privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, acordând și mai mari privilegii pentru limba rusă.

Deputații Platformei DA și PAS s-au arătat nemuțumiți de votarea în grabă a legilor și au declarat unanim că actele normative „nu au fost elaborate pentru beneficiul cetățenilor, dar pentru a acoperi mai multe scheme de corupție”.

În același timp, deputatul platformei DA Alexandru Slusari a dat de înțeles că amendamentele la proiect nu ar fi fost discutate amănunțit. De celaltă parte, socialistul Petru Burduja a dat asigurări că „fiecare amendament a fost examinat cu multă atenție”.

Iar liderul democraților, Pacel Filip a subliniat faptul că socialiștii și deputații din Pentru Moldova au pus în aplicare „metode banditești” în cadrul ședinței plenare în care au fost adoptate, în grabă, mai multe legi.

Citește și: Înainte de miezul nopții și în grabă. Deputații au votat legea bugetului de stat

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button