fbpx

Alte 50 de paturi pentru pacienții internați cu COVID-19 vor fi repartizate la Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile

Alte 50 de paturi vor fi activate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile, iar autoritățile caută soluții pentru a activa paturi și în alte instituții.

Potrivit Ministerului Sănătății, instituțiile municipale și republicane sunt mai aglomerate, față de cele raionale, însă la necesitate pacienții sunt redirecționați către instituțiile medicale unde sunt paturi libere. 

De asemena, au fost procurate și distribuite, în această săptămână, șase unități de radiologie mobilă instituțiilor municipale, extrem de necesare în cazul pacienților în stare gravă. 

„Situația epidemiologică este una nefavorabilă, atât în Republica Moldova, cât și la nivel mondial. Lucrătorii medicali sunt epuizați și au nevoie mai mult ca niciodată de implicarea tuturor. Vă îndemn să fiți vigilenți și să aveți grijă de sănătatea dvs. și a celor din jur”, a menționat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că, șeful adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Sănătate, Boris Gâlcă, a declarat luni, în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalității Chișinău, că instituțiile municipale de sănătate au ajuns la capacitatea maximă de tratare a COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button