fbpx

Alerta falsă despre incendiul de la Spitalul Republican a costat statul peste 8000 de lei. Pompierii au mobilizat 14 echipaje

În seara zilei de sâmbătă, 9 ianuarie, pompierii au fost alertați prin intermediul Serviciului 112 despre faptul că în apropierea Spitalului Clinic Republican se observă fum. Apelul a fost înregistrat la ora 18:02.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La fața locului au fost îndreptate 14 echipaje de pompieri, însă alarma s-a dovedit a fi falsă. Salvatorii nu au depistat nici o sursă de ardere.

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), costul direct al intervenției unui echipaj de salvatori și pompieri pentru o perioadă de 60 de minute cu ieșirea la fața locului a personalului și a autospecialei de intervenție este estimată la 630 de lei, bani alocați din bugetul de stat. Așadar, calculele arată că prețul intervenției la Spitalul Republican a fost de 8820 de lei.

În context, IGSU îndemnă cetățenii să fie mult mai responsabili și să precizeze exact adresa unde se întâmplă o situație excepțională. Totodată, circumstanțele alertei de sâmbătă urmează a fi stabilite, iar persoana care a telefonat la 112 – identificată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button