fbpx

Agenția de presă TASS: Gazprom a început livrările de gaz către R. Moldova

Agenția de presă TASS informează că Gazprom a început livrările de gaz către R. Moldova, în baza noului contract semnat. Informația a fost confirmată pentru presa rusă de către purtătorul de cuvânt al întreprinderii ruso-moldovenești „Moldovagaz”, Aleksandr Barbov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Barbov, gazele sunt livrate pe traseul stabilit anterior, adică prin Ucraina.

„Costul gazelor în noiembrie este determinat de formula la care s-a ajuns în cadrul negocierilor cu Gazprom”, a adăugat Aleksandr Barbov.

El a menționat că Gazprom furnizează țara noastră cu 11,13 milioane de metri cubi pe zi, inclusiv și pentru regiunea transnistreană.

„Am spus în repetate rânduri că este vorba despre negocieri comerciale. Desigur, rezultatul negocierilor comerciale nu poate fi decât acceptabil și avantajos pentru ambele părți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Amintim că vineri, 29 octombrie, s-a anunțat că Republica Moldova a ajuns la un acord cu Gazprom la Sank Petersburg. În baza înțelegerii urmează să fie prelungit pe cinci ani contractul anterior, utilizând formula de preț propusă de partea moldovenească.

Citește și:

„Criza gazelor a luat sfârșit, gustul amar a rămas”. Maia Sandu, despre noul contract cu Gazprom și implicarea Guvernului în negocieri

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button