fbpx

Agenția de Mediu: Nivelul de poluare în Chișinău continuă să scadă

După ce câteva zile la rând în municipiul Chișinău s-au înregistrat valori mari de poluare, în ultimele 24 de ore, poluanţii s-au încadrat în limitele admisibile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Factorii care au contribuit la îmbunătățirea calității aerului atmosferic și au contribuit la dispersia poluanților în aer au fost: influența fronturilor atmosferice, alternarea maselor de aer, izolat ploile slabe și vântul din sud-vest moderat.

Dacă pe 30 decembrie s-au înregistrat concentrații sporite pentru particulele în suspensie PM10, limita fiind depășită de 2,8 ori, începând cu primele ore ale zilei de 4 ianuarie 2022 situația privind calitatea aerului s-a îmbunătățit semnificativ.

Astfel, concentrațiile particulelor în suspensie (PM10) au scăzut înregistrând valori în limitele admisibile.

Începând cu a doua jumătate a zilei, în special seara, atenuarea vântului și formarea stratului de reținere au condiționat creșterea concentrațiilor noxelor în aerul atmosferic, astfel valoarea medie înregistrată în data de 4 ianuarie a constituit 61,5 µg/m3, corespunzător a depăşit limita de 1,2 ori.

Amintim că în primele zile ale noului an s-a înregistrat concentrații sporite pentru particulele în suspensie PM10mkm, limita fiind depășită de 2,8 ori.

Citește și: Nivelul ridicat de poluare în capitală se menține. Cum se pot proteja cetățenii

Articole asemănătoare

Back to top button