fbpx

Administratorul firmei „Bismobil Kitchen” din Belgia, detalii despre businessul cu bucătării la comandă

Mihail Șaran, fondatorul brandului „Bismobil Kitchen”, care gestiona în țară, dar și peste hotare zeci de companii prin intermediul cărora se comercializau bucătării la comandă a fost arestat pentru 20 de zile după ce oamenii legii au constatat că „ar fi înșelat mai mulți clienți care comandaseră produsele companiei”. Aceștia așteaptă să fie despăgubiți, după ce au rămas fără bucătăriile comandate, dar și fără banii achitați în avans pentru acestea la semnarea contractelor, conform Ziarului de Gardă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dumitru Marian, administratorul „Bismobil Kitchen” din Belgia crede că situația în care a ajuns compania se datorează „cu siguranță managementului defectuos, dar nu bag mâna în foc că nu a fost și fraudă”.

„Pot garanta că în Belgia nu am fraudat pe nimeni. Știu o mare parte din motivele pentru care am dat-o în bară, iar unele din ele sunt valabile și pentru România și Moldova”, zice Marian.

„Nu este alb și negru. Acest Șaran, pe care acum toată lumea îl vrea la pușcărie, chiar credea în ce face și ce spune. El chiar dorea să facă showroom-uri în toată Europa și chiar livra bucătării de calitate. E victima propriilor vise, nu e doar un țepar ordinar, cum îl descriu toți. Omul a visat cu ochii deschiși și a pierdut legătura cu pământul, dar nu a dat țepe intenționat”, crede Marian.

„Bismobil era firmă de concept și vânzări, iar producția se făcea la fabrici sub-contractate, care preluau proiectul și se ocupau de producție, livrare, instalare. Compania avea vânzări bune și a ales să investească bani în dezvoltarea companiei”, a punctat administratorul firmei „Bismobil Kitchen” din Belgia.

Marian afirmă că pentru zona de producție, compania a optat pentru contractarea companiilor de producere a mobilei cu experiență, dar că nu s-a „calculat scadența investițiilor, inclusiv a bucătăriilor de livrat”.

„Problema este că au crescut mult mai repede decât și-au putut permite și nu au reușit să ajusteze infrastructura și procesele de lucru. Eu și alți colegi am tot atenționat că nu e ok, dar ni se spunea că totul e calculat și că situația e sub control. Până n-a mai fost sub control”, consideră Marian.

Fondatorul Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost reținut joi, 19 ianuarie, pe Aeroportul de la Chișinău, în timp ce încerca să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arest preventiv, în urma căruia a fost arestat pentru 20 de zile.

Amintim că mai multe persoane din Republica Moldova, care au achitat avansul pentru o bucătărie realizată la comandă, sunt nemulțumite că reprezentanții companiei producătoare nu mai răspund la apelurile telefonice.

 

Articole asemănătoare

Back to top button