fbpx

ZUGO.MD este în Top 10 cele mai credibile portaluri de știri din R. Moldova

ZUGO.MD este în Top 10 cele mai credibile portaluri de știri din Republica Moldova, conform ultimei actualizări a rezultatelor studiului Media Radar. Instrumentul dezvoltat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) atribuie scoruri de credibilitate unui număr de 40 de portaluri media, conform unei metodologii bazate pe cinci criterii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, portalul ZUGO.MD s-a clasat pe locul 9, cu 37,35 de puncte, încadrându-se în a doua cea mai înaltă categorie de credibilitate. Portalul nostru a acumulat punctaj maxim (5) la patru dintre cele cinci criterii de monitorizare: disponibilitate datelor de identificare, declarația privind politică editorială, asumarea publică a normelor profesionale și accesibilitatea navigării (usability). Am acumulat 17,35 puncte la criteriul calității produselor mediatice.

captură Media Radar

Potrivit Mediacritica, pentru determinarea scorurilor au fost evaluate eșantioane de știri din domeniile politic, social și economic, publicate în luna februarie 2024 pe fiecare sursă media.

ZUGO.MD este un portal media de limba română din Republica Moldova. Fondat în 2013, ZUGO.MD a devenit în scurt timp una dintre principalele surse de informare pentru tineri și de divertisment media pentru cetățenii Republicii Moldova și nu doar. Începând cu anul 2021, portalul nostru a devenit unul generalist, însă păstrând un accent pentru informarea publicului tânăr.

Articole asemănătoare

Back to top button