fbpx

Zi decisivă pentru elevii care au depus contestații după susținerea examenelor de BAC. Astăzi își vor afla notele reevaluate

Absolvenții care nu au fost de acord cu notele obținute după susținerea examenelor de bacalaureat au depus, în peioada 26-27 iunie, contestații. După mai multe zile de așteptare, aceștia își vor afla notele la testele verificate repetat de evaluatori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Notele vor fi afișate doar la centrele de BAC, iar lucrările nu vor putea fi vizualizate online.

Amintim că, în total, au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea de bază, până la desfășurarea contestațiilor, 11.658 de candidați, ceea ce constituie 67,92% din numărul total admiși în sesiune, rata promovabilității fiind în ascensiune cu circa 5% față de anul precedent.

Numărul candidaților cu nota medie mai mare sau egală cu 8 este de 2371, față de 1843 în 2018, iar 535 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 9, în comparație cu 359 în 2018. Media 10 la examenul de bacalaureat a fost obținută, până în acest moment, de către 11 candidați. Totodată, precizăm că în acest an au fost eliminați din examen 2 candidați, care ar fi încercat să copie.

Citește și: foto | Ei sunt mândria țării. Ce ar face cei 11 tineri care au luat 10 pe linie la BAC dacă ar deveni miniștri ai Educației?

foto | Succesul elevilor cu 10 pe linie la BAC: Atunci când înveți, nu ești stresat nici de camere, nici de detector

Nemulțumiți de rezultatele de la BAC, zeci de tineri au semnat o petiție: Solicităm revizuirea baremului la limba română

Articole asemănătoare

Back to top button