fbpx

Nemulțumiți de rezultatele de la BAC, zeci de tineri au semnat o petiție: Solicităm revizuirea baremului la limba română

Deși examenele de Bacalaureat s-au finalizat, iar rezultatele au fost afișate, unii candidați și-au manifestat nemulțumirea față de anumite detalii legate de teste. În acest sens, elevii de la câteva licee au semnat o petiție, care este adresată ministrei Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolăescu-Onofrei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tinerii cer ca baremul de la proba de Limba și literatura română pentru profilul umanist și real să fie revizuit.

„Stimată doamnă ministru, subsemnații, candidați la sesiunea de Bacalaureat 2019, solicităm respectuos revizuirea baremului la proba de Limba și literatură română pentru profilul real și umanist.

Considerăm că baremul acordat la subiectul I, itemul I (profil real) este unul incomplet, care exclude posibilitatea de identificare a altui sinonim din text. Astfel, este acceptat doar cuvântul „porți” pentru lexemul „deții”, pe când, în strofa a doua, cuvântul „ai” implică același sens.

De asemenea, suntem de părere că cerința de a indica tipul enunțului subliniat (subiectul I, itemul 7, profil umanist) nu este necesară, întrucât exclamația retorică implică, prin definiție, un enunț exclamativ.

În speranța că problemele date vor fi luate în considerare și rezolvate, vă mulțumim anticipat pentru atenția și sprjinul acordat”, se arată în mesaj.

Menționăm că, până acum, petiția a fost semnată de către 150 de elevi. Pentru a te alătura inițiativei sau pentru a vedea rezultatele, accesează acest link.

Articole asemănătoare

Back to top button