fbpx

Zelenski a vizitat regiunea Sumî din Ucraina: Nu vom lăsa nicio rană să rămână pe corpul statului nostru

Volodimir Zelenski a vizitat regiunea Sumî din nordul Ucrainei în cadrul turneului său în zonele din țară care au fost afectate de invazia Rusiei, relatează Associated Press, transmite G4Media.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Zelenski s-a întâlnit cu oficiali și locuitori locali din orașul Okhtyrka, care a cunoscut lupte crâncene anul trecut, dar nu a fost niciodată ocupat, și Trostianets, care a fost ocupat de forțele rusești timp de o lună și eliberat în martie 2022, notează AP.

În ultimele șapte zile, liderul ucrainean a vizitat regiunile Herson și Harkov, părți ale acestora fiind recucerite anul trecut de la Rusia, în zona liniei de front de lângă Bahmut, în estul regiunii Donețk, și în Zaporojie, în sud.

Adresându-se unei mulțimi de oameni într-o piață din Okhtyrka, el a promis că orașul va fi reconstruit.

„Nu vom lăsa nicio rană să rămână pe corpul statului nostru”, a afirmat el.

În Trostianets, Zelenski a onorat soldații de la gara locală, unde autoritățile ucrainene spun că rușii au torturat prizonieri. Un locuitor a declarat pentru AP că vizita președintelui în oraș a însemnat foarte mult pentru el. „Este un simbol al unității și al voinței de fier care a adus țara împreună”, a adăugat el.

Articole asemănătoare

Back to top button