fbpx

Zeci de mii de moldoveni au chemat ambulanța în ultima săptămână. Cu ce urgențe medicale s-au confruntat

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 17 686 de persoane, inclusiv 3 352 de copii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), pe parcursul săptămânii, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru următoarele categorii: 3539 de urgențe cardiovasculare, dintre care 60 cu sindrom coronarian acut; urmate de 2095 de persoane cu patologii neurologice, inclusiv 250 cu accidente vasculare cerebrale și 1024 persoane cu diverse traumatisme. 5226 de solicitări către ambulanță au fost pe motivul acuzelor respiratorii.

Totodată, la Dispeceratul comun de urgență al CNAMUP au parvenit 57 de apeluri pe motivul urgențelor toxice, dintre care 19 intoxicații cu medicamente, 16 cu monoxid și bioxid de carbon, 15 intoxicații cu alcool și șapte urgențe toxice cu alte tipuri de substanțe. La fel au fost deserviți 23 de pacienți cu combustii, cinci pacienți cu reacții alergice acute și patru cu hipotermii.

După acordarea primului ajutor medical, 6113 pacienți, dintre care 4717 adulți și 1396 de copii au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești din țară.

Articole asemănătoare

Back to top button