fbpx

Zeci de judecători, procurori și avocați moldoveni ar putea ajunge în închisoare

Procuratura Anticorupție reprezintă acuzarea de stat în instanța de judecată în privința a 12 judecători, 15 procurori și 24 de avocați. Anunțul a fost făcut de șeful procuraturii, Veronica Drăgălin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe pagina sa, șeful Procuraturii Anticorpuție a menționat că instituția a declarat zero toleranță față de corupția din justiție. „Săptămâna trecuta și judecătorii au transmis un mesaj tranșant – persoanele care comit acte de corupție, care discreditează și compromit sistemul de justiție, vor fi condamnați la ani reali de închisoare. Astfel, la data de 2 februarie 2023, Curtea Supremă de Justiție a condamnat definitiv un avocat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență. Tot săptămâna trecută, Judecătoria Edineț a condamnat un ofițer de urmărire penală la trei ani de închisoare pentru trafic de influență, iar Judecătoria Bălți a condamnat o tânără la trei ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influență, pretins asupra persoanelor publice din cadrul MAI”, a scris Drăgălin.

Conducătorul procuraturii a menționat că corupția „prezintă un pericol social sporit, manifestat în mod special prin discreditarea și compromiterea activității autorităților statului, a puterii, dar și a serviciilor publice”.

„Primim denunțuri și pornim urmăriri penale în privința altor actori corupți din sistemul de justiție și o să ne continuăm munca până la bun sfârșit – să eliminăm cât mai repede corupția din organele de drept, să câștigăm încrederea societății, și să asigurăm aplicarea legii în mod egal și legal numai în interesul cetățenilor și al țării”, a conchis Drăgălin.

Articole asemănătoare

Back to top button