fbpx

Vor fi reluate unele măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului. Care sunt acestea?

Unele măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, care au fost anulate după 15 mai, vor fi reluate. Decizia a fost luată la ședința Guvernului din această seară, după ce autoritățile s-au arătat îngrijorate de creșterea masivă a cazurilor noi de COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu  toate acestea, prim-ministrul a dat asigurări că activitatea economică nu va fi blocată, iar autoritățile vor spori monitorizarea respectării interdicțiilor.

„Trebuie să revenim la acele măsuri care au fost întreprinse până pe 15 mai. Cetățenii ignoră regulile sanitare. O bună parte nu înțelege riscurile și pentru aceasta vom plăti scump. Suntem martori la antirecorduri. Până pe 15 mai am căpătat o experiență bună, deci se poate. Nu ne rămâne decât să revenim la acea abordare. Astăzi o să vin cu un set de măsuri de sporire a disciplinei.

Vom institui un regim special de lucru pentru administrația publică pentru a limita numărul de cetățeni dimineața și seara. Ne vom orienta pe lucrul la distanță. Recomandăm administrației de la Chișinău și Bălți să instituie regim special al transportului public. Nu este sens să ne supărăm pe cetățeni că se îmbulzesc în transport. Trebuie de cumpărat mai multe unități de transport.

Astăzi, colegii Ministerului de Interne au primit indicația să reia inspectarea în spațiile publice. În arsenalul poliției sunt amenzi mari și le vor aplica dacă cetățenii nu se vor conforma. O să rog Ministerul Finanțelor să verifice respectarea adaosului comercial în cazul măștilor, a declarat premierul Ion Chicu.

La ședință, responsabilii au anunțat că instituțiile bugetare vor avea un program special de muncă începând cu 15 iunie. Drept urmare, conducătorii autorităților publice sunt obligați să dispună ca la muncă să vină doar personalul strict necesar, iar ceilalți să muncească la distanță. De asemenea, orarul de muncă al bugetarilor ar urma să fie organizat pe cicluri a câte două săptămâni. Excepție vor face serviciile de salvare, medicale, securității naționale și administrația penitenciarelor. Aceeași măsură este recomandată și instituțiilor private.

CITEȘTE ȘI:

În câteva zile vor fi improvizate noi locuri pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Anunțul Guvernului

Articole asemănătoare

Back to top button