fbpx

Vor cere scoaterea statului din captivitate. Zeci de activiști, printre care și studenți, organizează un marș prin raioanele Moldovei

O nouă inițiativă civică, formată din activiști și studenți se lansează în Moldova. Cel care a anunțat despre activitatea Mișcării de Eliberare a Moldovei este fostul vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat, Alexandru Bujorean.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit acestuia, Mișcarea își propune „unificarea tuturor păturilor dezbinate ale societății, indiferent de limbă, origine etnică sau apartenență religioasă, pentru a scoate statul din captivitate”.

Așadar, activiștii vor organiza un marș pietonal de 160 de km, începând cu 30 martie. Acesta va începe la Cahul și va continua prin raioanele Cantemir, Leova, Hâncești și Ialoveni, până la Chișinău, cu o acțiune de protest pașnic.

În cadrul evenimentului, responsabilii au precizat că vor informa oamenii despre încălcările și fraudele din cadrul alegerilor parlamentare recente, cu scopul de a „sensibiliza și mobiliza cetățenii pentru a reanima mișcarea protestatară din Republica Moldova”.

Totodată, membrii Marșului vor cere anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemului electoral proporțional, dar și demisia tuturor membrilor Comisiei Electorale Central, pentru că aceștia ar fi „participat la fraudarea alegerilor”.

O altă problemă ce își propun să o rezolve este renunțarea la învestirea oricărui Guvern, acesta fiind „unul nereprezentativ”, cât și organizarea alegerilor anticipate. Mai mult, activiștii cer „oprirea aresturilor pe criterii politice și utilizarea justiției pe post de bâtă politică, dar și publicarea rezultatelor raportului Kroll 2”.

Menționăm că Alexandru Bujorean a invitat toate formațiunile de opoziție, inclusiv blocul politic ACUM, să se alăture Mișcării, transmite IPN.

Articole asemănătoare

Back to top button