fbpx

Vor ajuta moldovenii să își facă viața mai bună. Mai mulți lideri comunitari sunt instruiți să soluționeze problemele din localitățile lor

„Academia Liderului Comunitar” a dat startul instruirii a 60 de lideri. Proiectul prevede promovarea democrației participative la nivel local, prin formarea și consolidarea capacităților activiștilor din centrul, nordul și sudul țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru lansarea cursurilor, Centrul Contact a creat un studiou de instruire online, unde participanții vor fi instruiți în domenii precum: administrație publică locală, acces la informații publice, buget public, procesul decizional local, tehnici de persuasiune și advocacy în raport cu autoritățile publice și alți actori locali.

Vasile Cioaric, șeful Academiei Liderului Comunitar, spune că proiectul vrea „ca participanții la Academia Liderului Comunitar să obțină nu numai cunoștințe și aptitudini, ci să-și formeze ori să-și reconfirme o poziție civică activă, care ar ajuta oamenii să-și facă viața mai bună. Vrem să educăm o elită locală, în sensul bun al cuvântului, la care să se orienteze și de opinia căreia să țină cont atât cetățeni, cât și autoritățile publice locale”.

După finalizarea programului de instruire, participanții, cu susținerea formatorilor Academiei, vor demara activități practice de soluționare a unei probleme identificate, iar cele mai bune inițiative locale vor primi suport financiar pentru implementare. Prima ediție a Academiei se va finaliza cu o Gală a bunelor practici.

Articole asemănătoare

Back to top button