fbpx

Vom aștepta mai puțin la frontieră? Acordul cu privire la controlul Leușeni-Albița, analizat în regim de urgență

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco s-a întâlnit ieri, 20 februarie, cu ministrul Afacerilor Interne al României, Lucian Bode. Omologii au discutat mai multe subiecte de interes comun, între care urgentarea operaționalizării Acordului de control coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albita, încheiat între țările noastre recent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pentru ca oamenii să petreacă și mai puțin timp la trecerea frontierei de stat, iar camioanele cu mărfuri să nu mai stea în cozi de kilometri așteptând să treacă vama, am convenit ca România să îndeplinească formalitățile guvernamentale și parlamentare în regim de urgență. La rândul ei, Republica Moldova ar urma să aprobe acordul printr-o hotărâre de Guvern, în termen scurt”, a declarat Ana Revenco.

Ministrul de interne al României a specificat că „este foarte important ca acest proiect-pilot să aducă rezultate bune pentru a putea extinde controlul și în alte puncte de la frontiera dintre noi. Astfel, acest mecanism inovativ ar putea să devină o practică curentă în activitățile noastre comune la frontieră”.

Oficialii au mai semnat Planul de cooperare privind organizarea și desfășurarea activităților de instruire pentru personalul din cadrul subdiviziunilor MAI al Republicii Moldova în cadrul instituțiilor de învățământ ale MAI România.

În cadrul aceleiași întrevederi, cei doi miniștri s-au informat cu privire la stadiul de operaționalizare a punctului comun de frontieră Leova-Bumbăta. România a creat un grup de lucru pentru realizarea acestui proiect, iar Moldova e în studiu avansat de construire a punctului de frontieră și a infrastructurii aferente.

Articole asemănătoare

Back to top button