fbpx

Vlah, la discuții cu Erdogan. Președintele turc, disponibil să ofere Republicii Moldova vaccin contra COVID-19

Irina Vlah a avut o întrevedere cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan la Ankara. Cei doi au abordat subiecte socio-economice, au discutat situația politică din Republica Moldova și au vorbit despre combaterea epidemiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială a bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah l-a informat pe președintele turc despre implementarea celor mai mari proiecte de infrastructură din Găgăuzia, realizate cu sprijinul Turciei. Este vorba despre construcția unui complex sportiv multifuncțional, alimentarea cu apă a orașului Vulcănești, dar și pregătirea pentru construcția unui Colegiu Industrial.

Totodată, Vlah o-a solicitat lui Erdogan să contribuie la obținerea de către Republica Moldova a vaccinului contra COVID-19. Așadar, președintele Turciei și-a exprimat disponibilitatea de a ne oferi un lot de preparat.

Amintim că, Erdogan și Vlah au avut o întrevedere în 2018, când liderul de la Ankara a vizitat Republica Moldova. Atunci, președintele turc a primit ordinul Gagauz Yeri, cea mai înaltă distincție a autonomiei, iar părțile au convenit că un complex educațional de la Comrat va purta numele liderului turc.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button