fbpx

Vlad Plahotniuc, mândru de rezultatele echipei PD la alegerile parlamentare: „Sunt pe măsura muncii depuse”

Liderul Partidului Democrat s-a arătat mulțumimt de rezultatele scurtinului electoral desfășurat pe 24 februarie. Într-o conferință de presă, Vlad Plahotniuc a declarat că rezultatele PD sunt pe măsura muncii depuse de echipă, ceea ce ar demonstra încrederea investită de cetățeni în democrați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Viitorul deputat a evidențiat că rezultatele cumulate privind votul pe listă și cel din circumscripția uninominală arată că PSRM obține 32,67% sau 33 de mandate. Urmează democrații cu 30,68%, ceea ce înseamnă 33 de mandate, blocul ACUM are un scor electoral de 26,73% sau 27 de mandate, Partidul Șor – 6,93%, ceea ce înseamnă 7 de mandate și candidații independenți – 2,97%, ceea ce înseamnă 3 mandate.

Liderul PDM a mai atras atenția că democrații au câștigat alegerile pe circumscripții, având 18 mandate, urmați de PSRM cu 16 mandate, ACUM cu 12 mandate, Partidul Șor cu doi deputați și, respectiv, cei trei candidați independenți.

„La fel, Partidul Democrat din Moldova a obținut un succes categoric la referendumul privind reducerea numărului de deputați și anularea mandatelor pentru deputații care nu-și vor face datoria.

Mulțumesc tuturor cetățenilor care au votat Partidul Democrat, membrilor și simpatizanților noștri din toată țara și de peste hotare”, a mai spus Plahotniuc.

Citește și: 

video | Democrații, gata să negocieze cu partidele și independenții care trec în Parlament: „Împreună vom continua să dezvoltăm țara”

Articole asemănătoare

Back to top button