fbpx

Vlad Filat, despre retragerea lui Plahotniuc de la cârma PD: El de trei ori a plecat. Acum trebuie să ne gândim când revine

Ieri a avut loc o nouă ședință de judecată cu participarea lui Vlad Filat, unde magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, trebuiau să examineze cererea de recuzare a judecătorilor Andrei Niculcea și Sergiu Lazari, cărora le-a fost repartizată spre examinare cea de-a doua cerere de revizuire a procesului în care a fost condamnat în primul dosar. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rugat să comenteze decizia lui Vlad Plahotniuc de a pleca de la cârma Partidului Democrat, fostul premier al Republicii Moldova a spus că „El nu a fost niciodată politician”.

„El de trei ori a plecat, să nu uitați. Acum trebuie să ne gândim când revine”, a precizat Filat.

Filat a făcut aluzie și la decizia magistraților prin care a fost respinsă cererea de recuzare a judecătorilor Andrei Niculcea și Sergiu Lazari, menționând că deși „Plahotniuc a plecat, sistemul a rămas”.

„Eu nu cred și nimeni nu o să mă convingă că un judecător care a participat la execuția mea în cadrul aceluiași așa-numit proces Filat este în stare acum să-și revadă propria decizie. Din simplul motiv că aceasta ar însemna redeschiderea dosarului și readministrarea anumitor probe care ar răsturna totalmente tot ce înseamnă așa-numita acuzare”, a declarat Vlad Filat în ședința de judecată.

Amintim că Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015, fiind condamnat ulterior la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. În prezent își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Fostul premier este cercetat și într-un alt dosar penal, pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Vlad Filat pledează nevinovat.

Articole asemănătoare

Back to top button